Proiecte

.

În decursul timpului, Fundaţia UDR - respectiv Asociaţia UDR, ale cărei activitate şi obiective le-a preluat şi continuat – s-a implicat în diferite proiecte, avându-i ca beneficiari pe angajații societăţilor din cadrul UCM group dar și comunitatea locală.

De un deosebit impact s-a bucurat, în 2010, proiectul „Inimi pentru inimi“, derulat în parteneriat cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii. La finalul seminarului, susținut de un grup de eminenți cardiologi din Timișoara, condus de președintele Fundației Române a Inimii, profesor doctor Dan GAIȚĂ, persoanele prezente au beneficiat, gratuit, de o evaluare a stării de sănătate şi a predispoziţiei la boli cardiovasculare.

Un alt proiect l-a reprezentat „Asociaţia UDR vine în sprijinul persoanelor vârstnice din Reşiţa“, concretizat printr-o substanţială donaţie în beneficiul Căminului Spital pentru Bolnavi Cronici din Reşiţa, constând în pături, perne, cearșafuri, corpuri  de iluminat şi draperii.

Asociaţia şi, ulterior, Fundaţia UDR au derulat, punctual, și alte activități din sfera celor enunțate ca scop și obiectiv, cel mai elocvent rezultat al acestora regăsindu-se în obținerea, în 2012, de către tânărul schior Alin TULBUREAN, de 15 ani, din Reşiţa, a titlurilor de Campion naţional școlar la slalom special şi de  Vicecampion Național la Slalom super-uriaș (Super G).

Odată cu preluarea în patrimoniu a celor 16 locomotive cu abur construite în perioada 1872-1960, ce constituie colecția de exponate a Muzeului de locomotive din Reșița – denumire improprie, în lipsa unei acreditări muzeale conform legislaţiei în vigoare - Fundația UDR și-a canalizat toate resursele în vederea derulării proiectului „Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița – Cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa“. Sintetic, acesta presupun: obţinerea acordului provizoriu de funcţionare, în condiţiile Legii; conservarea locomotivelor, prin reamenajarea spaţiului de expunere în aer liber și operaţiuni curente de întreţinere; asigurarea vizibilităţii MLAR prin promovare în cadrul comunității locale, naționale și internaționale.